Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Landets bankomater ur funktion

Samtliga bankomater i hela landet var ur funktion i över en timme vid lunchtid på tisdagen.

– Vi har haft ett stopp i vår IT-miljö. Det här gäller samtliga uttagsautomater som drivs under varumärket Bankomat, alla blåa automater egentligen, säger Bankomat AB:s kund- och marknadschef Johan Nilsson.

Först vid 13.30-tiden var felet åtgärdat och kontantuttag för kunderna var åter möjligt. Vad som ligger bakom kraschen i systemet som omfattar cirka 2.200 automater är oklart.

– Vanligtvis ska uttagsautomaterna kopplas över till vår reservsystem vid driftstörningar men det har inte skett och vi får göra en utredning tillsammans med vår IT-leverantör om vad det kan bero på, säger Johan Nilsson.

Under hösten drabbades Bankomats automater av två liknande stopp.

– Det är naturligtvis olyckligt när det drabbar en så stor mängd automater. Vi får fortsätta se vad vi kan göra för ytterligare förbättringar så det inte händer i fortsättningen.

Enligt Johan Nilsson ska inte några transaktioner har påverkats, men kunder som upptäcker några felaktigheter uppmanas att kontakta sin bank.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.