Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Läsarna strömmar till digitala Dagens Nyheter

Dagens Nyheter växer så det knakar – digitalt. Sedan i våras har antalet digitala prenumeranter vuxit från 1 500 till 85 000. Samtidigt har DN.se befäst sin ställning som Sveriges största morgontidningssajt.

– Det är väldigt roligt att våra läsare vill ha en relation med oss också efter att de läst papperstidningen på morgonen, säger Anna Åberg, chef för DN.se.

Förra veckan stod det klart att Dagens Nyheter som enda stora dagstidning ökat antalet läsare. Färska siffror från Orvesto visar att Dagens Nyheters papperstidning nu når 810 000 läsare varje dag, och är mer än dubbelt så stor som Svenska Dagbladet i Stockholm.

Men också digitalt når Dagens Nyheter allt fler läsare. Sedan lanseringen av sajten Dagensnyheter.se i april i fjol har antalet digitala prenumeranter ökat från cirka 5 000 till 88 400. En stor del av ökningen beror på att många prenumeranter av papperstidningen aktiverat sin digitala prenumeration, som alla kan göra utan extra kostnad.

– Det är oerhört roligt att så många av våra läsare har hittat till våra digitala produkter. Vi får positiv respons från läsare som har saknat att kunna läsa DN var och när som helst, säger Anna Åberg.

DN.se är fortfarande Sveriges största morgontidningssajt och har 1,6 miljoner läsare i veckan. Också i mobilen har DN haft en kraftig tillväxt.

– Det är en utveckling som kommer att fortsätta och därför känns det kul att kunna berätta att mobilsajten får en rejäl ansiktslyftning senare i vår, säger Anna Åberg.

Under vintern har DN också gjort flera unika satsningar för läsplattan. I november lanserades spe­cialutgåvan ”Black Cobra – historien om ett gangstergäng”.

– Det är bara ett exempel på hur DN utvecklar angelägen journalistik i nya format. Detta multimediala e-reportage har gett oss över 700 nya digitala prenumeranter. Vi hälsar dem varmt välkomna och lovar att det kommer mer, säger Anders Oxelström, editionschef på Dagens Nyheter.

Ett exempel på digitala nyheter är Kom i form, som lanserades i januari. Kom i form är både en specialprodukt för läsplattan och en onlinetjänst som ska hjälpa dem som vill leva ett hälsosammare liv. Hittills har mer än 15 000 personer laddat ned Kom i form.

– Tydligt är att det finns en stor efterfråga på innehållet i Dagens Nyheter. Läsarna vill verkligen konsumera DN, men de vill göra det på sina egna villkor, var, när och hur som passar dem bäst själva. Dessa önskemål måste vi naturligtvis tillgodose, säger Gunilla Herlitz, vd och chefredaktör på Dagens Nyheter.

Så aktiverar du din digitala prenumeration

Som prenumerant kan du kostnadsfritt aktivera din digitala prenumeration.

Gå till dn.se/aktivera. Fyll i personuppgifter och välj ett lösenord.

Nu är det bara att logga in för att få tillgång till allt DN:s innehåll.

Är du inte prenumerant kostar en digital prenumeration 199 kronor/månaden.

Detta ingår:

• Har du en läsplatta kan du ladda ned appen Dagens Nyheter. Här hittar du dagens tidning, 365 dagar om året, samt en rad specialutgåvor som Gulddraken, Kom i form och historien om Black Cobra.

• På dagens­nyheter. se hittar du alla artiklar från dagens papperstidning samt får tillgång till DN:s arkiv med allt material sedan 2006.

• På film.dn.se hittar du alla DN:s filmrecensioner. Här kan du sortera efter genre eller premiärdatum och läsa alla reportage från DN:s Filmfredag.

• Som digital prenumerant har du tillgång till allt plusinnehåll på DN.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.