Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Leif Östling föreslås bli ordförande för Svenskt Näringsliv

Leif Östling.
Leif Östling. Foto: Bertil Ericson/TT

Scanias tidigare vd Leif Östling föreslås bli ny ordförande för Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup ska avgå vid stämman i maj. Därför har valberedningen föreslagit Leif Östling som ny ordförande.

– Leif Östlings gedigna näringslivserfarenheter och tidigare engagemang inom Svenskt Näringsliv gör honom särskilt lämpad att leda styrelsens arbete, säger valberedningens ordförande Kenneth Bengtsson i ett pressmeddelande.

Leif Östling säger i ett uttalande att han är stolt över att ha blivit föreslagen. Samtidigt säger han att svenska företag bygger välstånd, men att de möter en allt tuffare konkurrens.

– Det går inte att leva på gamla meriter. Därför måste vårt företagsklimat vara i världsklass. Svenskt Näringsliv spelar en central roll i att peka på de utmaningar och möjligheter företagen och deras medarbetare står inför. Jag ser fram emot att leda detta arbete framöver, säger Östling.

Valet av styrelseordförande sker vid stämman den 19 maj i Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.