Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 05:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/liseberg-far-pa-tassen-efter-felaktig-upphandling-av-sockervadd/

Ekonomi

Liseberg får på tafsen efter felaktig upphandling av sockervadd

Liseberg tvingas göra om en upphandling av snacks och sockervadd. Foto: TT

En tillverkare i Lidköping kände sig dragen vid nosen efter att ha förlorat en upphandling om att leverera sockervadd, popcorn och annat sött och salt till Liseberg. Ett beslut i kammarrätten ger nöjesparken bakläxa och upphandlingen måste nu göras om.

”En korrekt tillämpning av de poängsatser som förekommer i upphandlingen och som samtidigt speglar den skillnad i kvalitet som getts i utvärderingen ger resultatet att Sundlings får en bättre total poäng även i produktkategori C: Snacks”.

Vad är det här nu då?

Jo, företaget Sundlings Sverige AB anser att nöjesparken Liseberg i Göteborg har använt en felaktig metod för att utvärdera anbud i en upphandling av sockervadd, popcorn och andra snacks och sötsaker.

Sundlings ansåg bland annat att konkurrenten, Popz Sverige AB, i sitt anbud inte uppfyllde kvalitetskraven gällande kokosolja i kategori B: Popcorn.

Företaget vände sig till domstol och efter nederlag i förvaltningsrätten har det nu fått revansch. Kammarrätten i Sundsvall skriver i en dom att upphandlingen ska göras om.

”Sundlings har anfört att om en korrekt utvärderingsmodell hade använts skulle bolaget ha anpassat sitt anbud till en sådan modell och Sundlings får därmed anses ha lidit skada”, skriver domstolen i beslutet.

Nöjesparken Liseberg drivs som aktiebolag, helägt av Göteborgs stad.