Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Liseberg hjälper ensamkommande med sommarjobb

En grupp ensamkommande ungdomar har tagit sig vidare i rekryteringsprocessen för sommarjobb på Liseberg. Detta efter en specialintroduktion på nöjesparken, uppger Göteborgs-Posten.

– För att de ska kunna vara med i arbetskonkurrensen har vi velat ge dem den hjälp som andra ungdomar får hemma och ett första möte med arbetsvärlden. Samtidigt har vi presenterat att vi faktiskt behöver dem också, säger Emma Odmyr, ansvarig för säsongsrekryteringen, till tidningen.

Gruppen på sju personer har träffat rekryterare och HR-folk som berättat hur man söker jobb, skriver personligt brev och annat att tänka på.

6.000 har sökt de 600 säsongsjobben på Liseberg. 1.500 har kallats till intervju, däribland de sju ensamkommande.

– De flesta av dem har ungefär samma arbetslivserfarenhet som andra svenska ungdomar. Men det är deras personliga brev som stuckit ut, säger Emma Odmyr.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.