Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Löfven angriper regeringens tystnad

Regeringen fortsätter tiga om Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist, som förlorat styrelsens förtroende. S-ledaren Stefan Löfven går till angrepp och anser att regeringen ”smiter undan”.

Arbetsförmedlingens styrelse förklarade på fredagen att den inte längre har något förtroende för Bermudez-Svankvist, som tidigare fått hård kritik från fack, anställda och chefer på myndigheten.

Men regeringen – som äger frågan om Bermudez-Svankvist ska få sparken eller inte – teg på fredagen. Och det fortsatte även på lördagen.

– De är upptagna i budgetförhandlingar. Om det sker någon förändring där så låter vi er veta det, säger Niklas Gillström, pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.

Löfven klargör att han inte har någon åsikt i fråga om Bermudez-Svankvist ska få sitta kvar. Men han säger att hon är en av regeringens favoriter bland generaldirektörerna och att Arbetsförmedlingen har fått ”oerhört dåligt rykte”.

– Det är så för att hon har fört regeringens politik, det är det viktiga. Och när det här händer, och trots att hela regeringen är samlad, så orkar de inte få ur sig någonting. Det är uppseendeväckande att regeringen återigen inte tar ansvar utan smiter undan, säger Löfven.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.