Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Löfven: Det håller ju inte ihop

Regeringen har skapat en politik som inte håller ihop, anser Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i en reaktion på regeringens förslag om sänkt skatt för pensionärer.

– Deras första argument är att vi ska ha ett skatteavdrag, det ska vara större skillnad på att arbeta och inte arbeta. Och då blir det så att pensionärerna får högre skatt. Det är en del av fundamentet i deras politik, säger Löfven till TT.

– Nu säger de att "vi måste minska gapet". Så det håller ju inte ihop, säger han.

Socialdemokraterna anser att pension är uppskjuten lön och därför ska beskattas lika. Stefan Löfven vill inte precisera hur Socialdemokraterna vill förbättra situationen för pensionärer utan hänvisar till partiets eget budgetförslag om några veckor.

– Vi måste sluta det här gapet, men hur mycket vi får råd att göra, det måste vi få återkomma till, säger han och tillägger:

– Men principen är helt fel.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.