Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Löfvén kritiserar regeringen

IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven anser att regeringen är för passiv när det gäller Saab.

"Klockan tickar och tusentals jobb riskeras. Alla aktörer måste agera konstruktivt och regeringen måste ta på sig en samordnande roll", skriver Löfven i ett uttalande.

"Jag kan inte tänka mig att till exempel den franska eller tyska regeringen hade stått vid sidan om och väntat på en lång process utan att försöka påverka den när det gäller industri som är av nationellt intresse", fortsätter han.

Löfven pekar på att Saab Automobiles tidigare ägare General Motors (GM) redan i april sade att de är beredda att acceptera den ryske finansmannen Vladimir Antonov som ny ägare, men att det återstod vissa frågetecken.

"Regeringen, GM och Europeiska investeringsbanken (EIB) måste tillsammans räta ut dessa frågetecken omgående", skriver Löfven.

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.