Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Löfven om godisvanorna: ”Jag bestämmer själv”

Other: Gorm Kallestad

Statsministern avslöjar i ett brev till en sexåring vilka två sorters godis som är hans favoriter. Och han slår vakt om att få mumsa på godsaker när som helst: ”Jag bestämmer själv”.

I augusti fick Sveriges regeringschef en mycket rak fråga. Sexåriga Elena från Karlstad undrade om statsministern får äta godis på vardagar. Efter en månads betänketid kom svaret från regeringskansliet – tydligt underskrivet av Stefan Löfven.

Statsministern klargör flera saker i sitt brev. Direkt slår han fast att han är vuxen och förbehåller sig därför rätten att själv välja när han stoppar i sig sötsaker. ”Jag bestämmer själv när jag äter godis”, skriver han i sitt brev till flickan. Därmed står det rimligen klart att Stefan Löfven kan öppna gottepåsen även på vardagar.

Samtidigt kommer det ett konstaterande om godisets hälsoeffekter, både för kroppen och tänderna.

”Det är inte nyttigt att äta godis och det ökar risken för att få hål i tänderna”, fastslår Stefan Löfven.

Han avslöjar också till sist att han har en speciellt stark dragning till två svenska klassiker bland godissorterna: geléhallon och plopp.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.