Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 16:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/lyckad-forsta-borsdag-for-leif-gw-perssons-miljoteknikbolag/

Ekonomi

Lyckad första börsdag för Leif GW Perssons miljöteknikbolag

Miljöteknikbolaget Triboron första dag på börsen var lyckad. Leif GW Persson är en av flera kända personer som investerat i bolaget. Foto: Alexander Mahmoud

Miljöteknikbolaget Triboron har dragit till sig både kriminologen Leif GW Persson och förre statsministern Göran Persson. Intresset har varit stort för bolagets första dag på börsen. 

– Vi ser resultatet på tavlan här nu och får hoppas att det ser ut så framöver också.”, säger Leif GW Persson till Di.  

Rätta artikel

Triboron är ett bolag som har patent på en teknik som används i bränslen för att minska friktionen i motorer. Med minskad friktion ska utsläppen och bränsleförbrukningen minska. 

Måndagen var den första handelsdagen för miljöteknikbolaget på First North, som är den enklare marknaden som drivs av Nasdaq. 

Aktien steg med drygt 80 procent från teckningskursen på 8,80 kronor, skriver Di. Bolaget genomförde inför börsnoteringen en nyemission på 38 miljoner kronor. 

Förutom Leif GW Persson och Göran Perssons investmentbolag Pregroco har även Lars Thunell, SEB:s förre chef, Carl-Henrik Svanberg, AB Volvos ordförande och Hans Stråberg, ordförande för Atlas Copco och SKF har investerat i bolaget. 

Leif GW Persson har meddelat att han har satsat sex miljoner kronor i bolaget – och att han inte bara ser det som en gynnsam investering. 

– Det är dessutom en viktig fråga. När jag såg den unga Greta Thunberg sätta ner foten i miljöfrågan, tänkte jag att hon kanske behöver hjälp av en fem gånger så gammal farbror.