Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Mackmyra ber om påfyllning

Försäljningen ökar visserligen, men förlusterna fortsätter och nu behöver svenska whiskytillverkaren Mackmyra påfyllning igen.

Styrelsen föreslår att aktieägarna skjuter till ytterligare elva miljoner kronor. Beslut ska tas på en bolagsstämma nästa vecka.

Så sent som i februari genomförde den förlustbringande sprittillverkaren en emission av konvertibler, ett slags skuldebrev, på samma belopp.

Bolaget meddelar i delårsrapporten att förlusten efter skatt landade på 7,5 miljoner kronor för första kvartalet, något mindre än samma period i fjol. Under hela fjolåret uppgick förlusten till 32,4 miljoner kronor.

Försäljningen under första kvartalet steg med 65 procent till 13,7 miljoner kronor, exklusive alkoholskatt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.