Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 21:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/majoritet-av-sas-danska-kabinpersonal-far-ga/

Ekonomi

Majoritet av SAS danska kabinpersonal får gå

Foto: Magnus Hallgren

När förhandlingarna om uppsägningar i SAS i Danmark är färdiga står det klart att den totala siffran är något lägre än bolaget tidigare räknat med.

TT Text

Under måndagen får 1.583 av SAS anställda i Danmark meddelande om uppsägning. Det handlar bland annat om 176 piloter, 586 personer anställda inom bagagehanteringen och 684 kabinanställda. Det innebär att majoriteten av de 1.200 kabinanställda i SAS Danmark får gå.

SAS meddelade i slutet av april att man planerade att göra sig av med totalt 5.000 anställda motsvarande runt 40 procent av arbetsstyrkan, varav cirka 1.900 i Sverige, 1.700 i Danmark och 1.300 i Norge.

Ämnen i artikeln

SAS
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt