Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 02:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/mangmiljonarv-till-arvsfonden-efter-forlikning/

EKONOMI

Mångmiljonarv till arvsfonden efter förlikning

Till höger en Mercedes-Benz 300 SL (dock ej ingående i arvet i fråga), med måsvingedörrar och annat tidstypiskt. Till vänster en Mercedes-Benz SLS AMG av årsmodell 2011. Mercedes väckte med denna modell liv i måsvingelösningen under åren 2010–2014.
Foto: M 93 / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0 DE)

Efter förlikning har Allmänna arvsfonden fått in ett mångmiljonarv, värt minst 30 miljoner kronor – möjligen avsevärt mer. Enligt fondföreträdare är det ett av de största arven på senare år som tillfallit fonden, som förvaltar medel från dödsbon där arvingar saknas.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.