Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Jobb på lovet ger bättre möjligheter i framtiden

Nu när det finns gott om sommarjobb gäller det att ta chansen. De som får in en fot på arbetsmarknaden tidigt kommer alltid att ha ett försprång.

Att det finns så många lediga sommarjobb i år är verkligen goda nyheter för alla ungdomar. Det ger fler chansen att få arbetslivserfarenhet och det är en bra start inför vuxenlivet. För det är alltid lättare att få jobb om man redan har haft ett. Då kan man få referenser som visar att man skött sina tidigare arbeten.

För dem som studerar på högskolan är det oftast nödvändigt med ett feriejobb. Det går inte att få studiebidrag och lån på sommaren när man inte studerar.

Men de som går på gymnasiet kan behöva en liten knuff i rätt riktning. De bor oftast kvar hemma och är inte tvungna att arbeta på samma sätt som de äldre. Då kan det vara frestande att njuta av ett långt sommarlov.

Då gäller det att få dem att tänka om för sommarjobben ger ofta erfarenheter som är bra att ha när man tar klivet in i vuxenvärlden. Det är till exempel stor skillnad på att missa första lektionen i skolan och att komma en timme för sent till jobbet.

Många unga har också vant sig vid att lyssna på musik i mobilen en stor del av dygnet. Att kolla och uppdatera sociala medier hör också till rutinerna. För en del kan det nog komma som en överraskning att de får sköta det på rasterna när de har ett jobb.

Man får garanterat inget sommarjobb om man inte söker. På den punkten har ingenting förändrats

Just skillnaderna mellan skola och arbete är sannolikt ett skäl till att arbetsgivare gärna ser att den de funderar på att anställa har haft ett arbete tidigare. Därför är det viktigt att försöka komma ut på arbetsmarknaden tidigt, helst redan under gymnasietiden. 

Börjar man feriearbeta när man går på gymnasiet är chansen stor att man får komma tillbaka till arbetsplatsen år efter år. Söker man ett annat jobb kan referenserna från den tidigare arbetsgivaren vara det som avgör om man får arbetet. 

Feriejobben är ofta enkla och kräver sällan någon särskild utbildning. Men det hindrar inte att de kan vara värdefulla erfarenheter när studietiden är slut och det är dags att söka ett ”riktigt” jobb som man utbildat sig till.

De flesta arbetsgivare värdesätter att den de funderar på att anställa vet hur det fungerar i arbetslivet. Det är dessutom alltid bra att ha referenser från en tidigare arbetsgivare även om det är från ett helt annat yrkesområde än där man söker arbete.

Är du ung och funderar på att söka sommarjobb ska du veta att du har större chans än på länge att få ett. Om du är släkting till en ungdom har du all anledning att engagera dig och ge en knuff i rätt riktning.

För man får garanterat inget sommarjobb om man inte söker. På den punkten har ingenting förändrats.

Läs mer: Reglerna att ha koll på inför sommarjobbet

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.