Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-13 19:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/marknaden-for-batar-har-antligen-fatt-vind-i-seglen/

Ekonomi

Marknaden för båtar har äntligen fått vind i seglen

Båtbranschen har fått medvind och intresset för framför allt segelbåtar växer.
Bild 1 av 4 Båtbranschen har fått medvind och intresset för framför allt segelbåtar växer. Foto: Marc Femenia
” Segelbåtar är stort men där har begagnatmarknaden nästan varit överetablerad. Detta är första året som det försvunnit en del därifrån”, säger Mats Eriksson, vd för Båtbranschens riksförbund Sweboat.
Bild 2 av 4 ” Segelbåtar är stort men där har begagnatmarknaden nästan varit överetablerad. Detta är första året som det försvunnit en del därifrån”, säger Mats Eriksson, vd för Båtbranschens riksförbund Sweboat.
Bild 3 av 4 ”Utställningsytorna har ökat, och vi har även några fler utländska utställare i år”, säger mässans projektledare Hanse Thorslund.
”Det går åt rätt håll och det verkar som att det finns ett uppdämt behov efter alla år som det stått still”, säger Håkan Rillner, delägare i Ryds.
Bild 4 av 4 ”Det går åt rätt håll och det verkar som att det finns ett uppdämt behov efter alla år som det stått still”, säger Håkan Rillner, delägare i Ryds.

Efter sju års motvind har det äntligen blivit lite medvind för den svenska båtbranschen. Exporten ökade i fjol och fler svenskar spås vilja köpa båt framöver.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in