Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Massarbetslöshet bland ungdomar i Italien

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Ungdomsarbetslösheten i Italien är skyhög. När Ikea annonserade ut 200 jobb på ett nystartat varuhus i Pisa kom mer än 28.000 ansökningar in.

Personalavdelningen på Ikea i Pisa har fullt upp. Exakt 28.616 ansökningar skickades in till företaget som ska öppna ett varuhus i staden, skriver The Local.

I juni var ungdomsarbetslösheten i Italien 39.1 procent. Premiärministern Enrico Letta har lagt ett paket på 15 miljarder kronor som ska tackla problemet.

Personalavdelningen på Ikea Italia har börjat gå igenom ansökningarna och meddelar att de första kandidaterna kommer att kallas till gruppintervjuer den första veckan i september.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.