Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 04:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/matkassar-hem-till-dorren-en-raket-i-coronatider/

Ekonomi

Matkassar hem till dörren en raket i coronatider

Matkassar hem till dörren har fått ett lyft under det nya coronaviruset.
Matkassar hem till dörren har fått ett lyft under det nya coronaviruset. Foto: Henrik Montgomery/TT

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent under april 2020 jämfört med samma månad 2019, enligt Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel.

TT Text

E-handeln gick som tåget och ökade med 101,2 procent. Det är den högsta tillväxten sedan mätningen kring e-handelsutvecklingen inleddes 2017.

”På kort tid har flera av branschens aktörer växlat upp e-handelskapaciteten för att matcha den ökade efterfrågan, vilket gör att e-handeln växer otroligt starkt med både större snittköp och ett inflöde av nya kunder. En kundgrupp som har börjat e-handla mat i betydligt större utsträckning än tidigare är de äldre konsumenterna”, säger Karin Brynell, vd på Svensk dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.

Hemleveranser ökade med 56,8 procent och upphämtning i butik med 188,1 procent. Däremot har bunkringsbeteendet i stort sett avstannat, även om försäljningen är fortsatt hög.

”Det var fortsatt högtryck i dagligvaruhandeln under april och vi ser en generellt högre efterfrågan där en större andel av matkonsumtionen flyttats till hemmen”, säger Karin Brynell.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt