Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-07 11:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/mest-nedat-pa-wall-street-2/

EKONOMI

Mest nedåt på Wall Street

Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock

Beskedet att Jerome Powell får fortsatt förtroende som centralbankschef fick ett ganska surt mottagande av de amerikanska aktiespekulanterna.

TT Text

Två av New York-börsens ledande index backade på måndagen, det breda S&P 500 med 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex med 1,3 procent. Dow Jones industriindex steg dock 0,1 procent.

Bankerna hörde till vinnarna, liksom finanssektorn i stort. Dess branschindex steg 1,4 procent. Bra gick också energibolagens index, som klättrade 1,8 procent.

På förlorarsidan fanns bland andra flera av de stora teknik- och kommunikationsbolagen. Netflix backade till exempel 2,9 procent och Alphabet, Googles moderbolag, tappade 1,8 procent.

Elbilstillverkaren Tesla, som aviserade att bolaget ska lansera sin Model S Plaid i Kina till våren, ökade 1,7 procent.

Aktien i Vonage, en plattform för app-utveckling, rusade sedan svenska Ericsson aviserat att telekomjätten köper bolaget för 55 miljarder kronor. Vonage steg hela 27 procent.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt