Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Microsoft stryker Nokia som varumärke

Gamla trotjänaren Nokia 3310, som var en av världens mest sålda mobiltelefoner när det begav sig 2000.
Gamla trotjänaren Nokia 3310, som var en av världens mest sålda mobiltelefoner när det begav sig 2000. Foto: Alamy

Mindre än ett år efter att Microsoft tagit över mobilverksamheten av Nokia dumpas det finska varumärket.

Bildspel – minns du de gamla Nokiatelefonerna?

Mindre än ett år efter att Microsoft tagit över mobilverksamheten av Nokia stryks det finska varumärket. Nya telefoner som lanseras kommer i stället för Nokia att heta Microsoft Lumia, rapporterar BBC.
Namnbytet kommer först att få genomslag på företagets sajter i Frankrike, men ska inom de närmaste veckorna ske även i andra länder, uppger Microsoft för The Verge.
Vid köpet av Nokia i april slöts ett avtal om att använda namnet Nokia i två år, men det har mest varit en tidsfråga innan varumärket skulle skrotas för Microsoft smarta telefoner.
Det finns gott om rykten som säger att Nokia, när tidsfristen gått ut, kommer att återuppta mobiltillverkningen, men då med Android som operativsystem.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.