Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 15:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/miljardsmall-for-ketchupjatten-heinz/

Ekonomi

Miljardsmäll för ketchupjätten Heinz

Vinstras för ketchupjätten Heinz. Foto: Gene J. Puskar/AP

Den amerikanska livsmedelsjätten Kraft Heinz redovisar ett vinstras till följd av engångskostnader på över en miljard dollar, eller cirka tio miljarder kronor.

TT Text

Nettovinsten sjönk under årets sex första månader till 854 miljoner dollar, från 1,76 miljarder dollar motsvarande period 2018. Omsättningen föll med fem procent till 12,37 miljarder dollar.

Bolaget har bland annat skrivit ned värdet på sin enhet för kylvaror i USA med cirka 744 miljoner dollar, och gjort en nedskrivning på 474 miljoner dollar avseendet värdet av sex olika varumärken.

Kraft Heinz aktie föll med sex procent under den amerikanska förhandeln sedan rapporten publicerats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt