Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 23:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/miljonboter-for-olaglig-telefonforsaljning/

Ekonomi

Miljonböter för olaglig telefonförsäljning

Foto: Oyvind Lund

Telefonbolaget Mobile Group döms att betala 5,6 miljoner i marknadsstörningsavgift, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande. Företaget döms framför allt för sin telefonförsäljning.

TT Text

Bolagets säljare har ringt upp kunder hos Tre och utgett sig för att ringa från Tre, samt lovat sänkta kostnader och gratis prylar som plåster på såren. Men i själva verket ringde de alltså från Mobile Group – och de sänkta kostnaderna och gratisprylarna blev i stället fakturor på tiotusentals kronor.

”Agerandet är fruktansvärt cyniskt av företaget. En del drabbade har tyvärr betalat de enorma fakturorna, medan andra har anat oråd och vägrat betala”, säger Ida Nyström, processråd vid Konsumentverket.

Göteborgs tingsrätt försatte Mobile Group i konkurs den 22 juni i år.

Läs mer: KO stämmer Mobile Group

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt