Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 12:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/miljonregn-over-populara-tv-profilen-passar-pa-att-unna-sig/

EKONOMI

Miljonregn över populära tv-profilen – passar på att unna sig

Ernst Kirchsteiger.
Ernst Kirchsteiger. Foto: Lotte Fernvall/TT

Ernst Kirchsteigers familjeföretag gör en rejäl vinst. Hemmafixaren är en av de företagare som gynnats av coronapandemin.

Tv-profilen Ernst Kirchsteiger är ett välbekant ansikte för många och under åren har vi följt honom i en rad program, ofta pysslandes och i färd med nya spännande projekt. Han har många järn i elden och driver sedan flera år tillbaka familjeföretaget Ernst Kirchsteiger AB. Intäkterna kommer bland annat från tv- och nöjesbranschen samt design och inredning.

Nu kan DN berätta hur det gick för den folkkäre profilens bolag under förra året, eller rättare sagt under perioden som sträcker sig från juli 2020 till slutet av juni 2021.

Nog har det gått bra allt.

Omsättningen landade på 11,4 miljoner kronor med en rejäl vinst på 8,3 miljoner kronor efter skatt.

För perioden innan, som endaste sträckte sig över 10 månader, rapporterades en omsättning på 8 miljoner kronor och ett resultat på 2,5 miljoner kronor.

Ernst Kirchsteiger driver bolaget tillsammans med sina söner Ludvig och Sebastian Kirchsteiger. Den här gången har ägarna bestämt sig för att ta ut 4 miljoner kronor till sig själva.

Coronaviruset har slagit hänsynslöst mot många företag men inte ”haft någon väsentlig påverkan” på Ernst Kirchsteiger verksamhet, står det att läsa handlingarna. När bokslutet stängde uppskattades tillgångarna till över 28 miljoner kronor.

Ernst Kirchsteiger AB äger även inredningsföretaget Färg & Form Sweden som omsatte 65,7 miljoner kronor med ett resultat på 9,3 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2020/2021, liksom företaget Ernst Smaker.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt