Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Minglandet leder till affärer, inspiration och samarbeten

Siv Thuresdotter driver ett nätverk för kvinnliga småföretagare. Hon tror att mingel leder till bättre affärer och mer motivation.
Siv Thuresdotter driver ett nätverk för kvinnliga småföretagare. Hon tror att mingel leder till bättre affärer och mer motivation. Foto: Anders Hansson

Nätverkandet är centralt för en småföretagare och kontakten med andra genererar inte bara affärer utan ger också motivation och inspiration.

Det anser Siv Thuresdotter, som driver Qoola qvinnor business, ett nätverk för kvinnliga småföretagare.

Det började som en blogg 2009. Sju år senare har Siv Thuresdotters engagemang för företagande växt till en framgångsrik affärsverksamhet. Qoola qvinnor business i Göteborg är ett lärande nätverk som hjälper kvinnliga småföretagare att komma i gång och utveckla sin rörelse.

Företaget anordnar träffar där kvinnor med idéer om eget företagande kan träffa varandra och andra som redan kommit en bit på väg. Speciellt uppskattad är en årlig resa till Kroatien, som under de senaste fyra åren lockat 500 deltagare. Qoola qvinnor har också deltagit i Almedalen och på Bokmässan i Göteborg.

– Nätverkande är för en småföretagare lika viktigt som marknadsföring och sälj. Om man uppfattas som trovärdig och pålitlig rekommenderas man vidare och får fler uppdrag, säger hon.

En annan viktig del i nätverkandet är enligt Siv Thuresdotter att träffa människor som kan vara motivationsfaktorer, ge feedback, stötta och inspirera.

Siv Thuresdotter tycker att man ska ha ett mål med sitt nätverkande. Hon tror också på att vara ödmjuk.

– Tänk på vad du kan erbjuda den du pratar med, var intresserad och ställ frågor. Tänk på att det handlar om ett utbyte av tjänster, säger hon.

Siv Thuresdotter har själv tidigare drivit egen firma i kläd- och skobranschen och arbetat som vd-assistent åt flygbolaget City airlines grundare Lars Magnusson. Göteborgsentrepenören är hennes mentor och inspiratör, men hon menar att det för kvinnor är särskilt viktigt med kvinnliga förebilder och att de finns på nära håll.

– Det kan vara någon som bor i samma stad eller någon man känner lite grann som visar att man skapat något själv som man kan leva på, säger Thuresdotter, som hoppas att hon själv kan vara den förebilden.

Fakta.Qoola qvinnor business

Qoola qvinnor business startades i december 2009 i syfte att lyfta fram kvinnliga förebilder.

Företaget är ett karriärs- och affärsnätverk som arbetar med kontaktskapande mötesplatser både på webben och på olika platser runt om i landet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.