Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Minskad arbetslöshet i april

Arbetslösheten sjunker. Arkivbild.
Arbetslösheten sjunker. Arkivbild. Foto: Marcus Ericsson/TT

Arbetslösheten sjunker till 7,1 procent i april, mot 7,5 procent för ett år sedan, enligt Arbetsförmedlingen. Analytiker tillfrågade av Reuters hade räknat med en arbetslöshet på 7,1 procent.

Totalt var 180.048 personer inskrivna som öppet arbetslösa. Det kan jämföras mot 186.643 i fjol.

Arbetslösheten fortsätter sjunka bland både inrikes och utrikes födda, även om skillnaden mellan grupperna fortsätter vara stor, enligt Arbetsförmedlingen. För inrikes födda är arbetslösheten 3,7 procent, för utrikes födda är siffran 20,5 procent.

"Vi ser att arbetslösheten sjunker stadigt bland både inrikes och utrikes födda och det går allt bättre för nyanlända. Subventionerade anställningar som nystartsjobb och extratjänster är viktiga vägar in på arbetsmarknaden för den som är ny i Sverige och saknar tillräcklig utbildning eller eget kontaktnät", kommenterar Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.