Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 16:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/minskad-forlust-for-electrolux/

Ekonomi

Minskad förlust för Electrolux

Foto: Hans Madsen

Vitvarutillverkaren Electrolux redovisar en förlust före skatt på 48 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med förlusten på 209 miljoner kronor under motsvarande period 2019.

TT Text

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en förlust före skatt på cirka 182 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

Omsättningen uppgick till 26,6 miljarder kronor, jämfört med 27,4 miljoner kronor ett år tidigare. Det kan jämföras med väntade 25,9 miljarder kronor.

”Situationen med coronaviruset kommer att ha en väsentlig finansiell påverkan under 2020. Vi förväntar oss en betydande förlust för det andra kvartalet 2020. I april minskade försäljningen med cirka 30 procent men vi förväntar oss en gradvis återhämtning framöver”, skriver vd Jonas Samuelsson i en kommentar.

Electroluxaktien har inför delårsrapporten tappat cirka 30 procent av sitt värde sedan årsskiftet.

Avknoppningen Electrolux Pro, med stor exponering mot hotell- och restaurangkök, redovisade i onsdags ett kraftigt fall för både vinst och omsättning under årets första kvartal.

Läs mer: Scania på väg öka produktionen 

Ämnen i artikeln

Electrolux
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt