Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Misstänkt storhackare gripen

Foto: Y H Lim / Alamy
En 19-åring har gripits i närheten av London misstänkt för att ha varit inblandad i bland annat hackerattacken mot Sonys spelnätverk Playstation, uppger Londonpolisen på tisdagen.

Den gripne 19-åringen tros ha varit involverad i flera dataintrång mot ett ”antal internationella företag och underrättelsetjänster”. Den gripne anklagas för bedrägeri och missbruk av dator.

– Den misstänktes dator ska nu undersökas för att söka kopplingar till andra hackare, säger en talesman för polisen till CNN.

Samtidigt poängterar talesmannen att polisen kommer titta efter eventuella band till hackergruppen LulzSec.

– En sådan koppling har hittills inte kunnat konstateras, medger talesmannen.

Hackergruppen LulzSec tog tidigare i våras på sig ett dataintrång mot underrättelsetjänsten CIA:s hemsida. Gruppen har även sagt sig ha utfört hackerattacken mot amerikanska tv-kanalen PBS. I den attacken lyckades hackarna publicera en påhittad nyhet på sajten om att rapparen Tupac Shakur fortfarande lever.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.