Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Misstänkt storhackare gripen

Foto: Y H Lim / Alamy
En 19-åring har gripits i närheten av London misstänkt för att ha varit inblandad i bland annat hackerattacken mot Sonys spelnätverk Playstation, uppger Londonpolisen på tisdagen.

Den gripne 19-åringen tros ha varit involverad i flera dataintrång mot ett ”antal internationella företag och underrättelsetjänster”. Den gripne anklagas för bedrägeri och missbruk av dator.

– Den misstänktes dator ska nu undersökas för att söka kopplingar till andra hackare, säger en talesman för polisen till CNN.

Samtidigt poängterar talesmannen att polisen kommer titta efter eventuella band till hackergruppen LulzSec.

– En sådan koppling har hittills inte kunnat konstateras, medger talesmannen.

Hackergruppen LulzSec tog tidigare i våras på sig ett dataintrång mot underrättelsetjänsten CIA:s hemsida. Gruppen har även sagt sig ha utfört hackerattacken mot amerikanska tv-kanalen PBS. I den attacken lyckades hackarna publicera en påhittad nyhet på sajten om att rapparen Tupac Shakur fortfarande lever.

Mer om hackerattacker:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.