Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Mona Sahlin: Rätt med blockad mot salladsbaren i Göteborg

– När det gäller salladsbaren viker jag inte en millimeter. Socialdemokraternas partiledarkandidat Mona Sahlin var i Ekots lördagsintervju mycket klar i sin uppfattning om fackets blockad av den lilla restaurangen i Göteborg.

- Medlen som facket använde var fullt rimliga - om det inte fanns kollektivavtal, vad är då alternativen, undrade Sahlin.

Det var Hotell- och restaurangfacket som blockerade den lilla salladsbaren WildnFresh i Göteborg därför att ägaren vägrade att teckna kollektivavtal för de anställda.

Ägaren beslöt sig efter en tid för att sälja restaurangen.

Mona Sahlin anser att "vi måste slåss för att behålla kollektivavtalen":

- Gränsen mellan att inte vilja ha avtal och att bli tvingad till det kan vara liten på en arbetsplats med bara några få anställda, säger Mona Sahlin.

- Det är också viktigt med kollektivavtal för att små företag ska kunna konkurrera med blanka vapen, om alla har avtal.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.