Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/moskva-totalsagas-som-resmal/

EKONOMI

Moskva totalsågas som resmål

Bild 1 av 6 Moskva
Foto: Alamy
Bild 2 av 6 New York
Foto: Alamy
Bild 3 av 6 Bombay
Foto: Alamy
Bild 4 av 6 Barcelona
Foto: Alamy
Bild 5 av 6 Punta Cana
Foto: Alamy
Bild 6 av 6 Tokyo
Foto: Alamy

Världens sämsta hotell, de otrevligaste taxichaufförerna och de mest ohjälpsamma invånarna.  De föga smickrande omdömena får Moskva av resesajten Tripadvisors användare.

DN Text

Röda torget, Bolsjojteatern och Vasilijkatedralen har med rätta lockat miljontals besökare genom åren. Men i en enkätundersökning som Tripadvisor nu gjort om världens 37 största resmål får Moskva hård kritik.

De 54.000 användare som deltagit i undersökningen placerar Moskva på sista plats i kategorierna för ”hotellkvalitet”, ”taxichaufförer”, ”hjälpsamma invånare” och ”värde för pengarna” – och som näst sämst i världen när det gäller restaurangkvalitet, shopping och hur familjevänligt resmålet är.

Totalt sett får bara Bombay (som kritiseras för skitiga gator och dåliga transportmöjligheter) och den dominikanska turistorten Punta Cana sämre omdömen.

I topp på listan hamnar Tokyo, som bland annat hyllas för sin väl fungerande kollektivtrafik och vänliga invånare. New York kniper andra plats och Barcelona tredje.

Även en svensk stad finns med på Tripadvisors lista över världens bästa och sämsta turistmål. Stockholm får högsta betyg i kategorin ”familjevänligt resmål”, tätt följd av Singapore och Köpenhamn.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt