Bara i år har över 30 BMW-bilar mystiskt fattat eld i Sydkorea. - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Motor

BMW bugar sig i ursäkt för våg av bilbränder

Bara i år har över 30 BMW-bilar mystiskt fattat eld i Sydkorea. Arkivbild.
Bara i år har över 30 BMW-bilar mystiskt fattat eld i Sydkorea. Arkivbild. Foto: Thomas Karlsson

Bara i år har över 30 BMW-bilar, främst modellen 520D, mystiskt fattat eld i Sydkorea, vilket har väckt ilska mot den tyska biltillverkaren.

Över 100 000 bilar har kallats tillbaka. Bilder på BMW-bilar som slukas av flammorna sprids i medierna och vissa parkeringsgarage har till och med vägrat ta emot BMW-fordon av rädsla för brand.

– Vi böjer våra huvuden och ber om ursäkt för att ha orsakat oro och rädsla bland våra kunder, allmänheten och myndigheterna på grund av dessa bränder, sade BMW:s Sydkoreachef Kim Hyo-Joon på en presskonferens under måndagen och bugade sig inför kamerorna.

Kommentaren kom efter att Sydkoreas transportmyndighet krävt ett svar från företaget om hur de ska hantera bränderna. Myndigheten har lovat att utreda BMW:s agerande.

BMW uppger att felet beror på en felaktig komponent i avgassystemet på bilarna, och säger att problemet finns i bilar även utanför Sydkorea. De nämner dock inga specifika länder där liknande bränder skett.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.