BMW höjer priserna med fyra och sju procent i Kina på SUV-modeller. - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Motor

BMW höjer priserna i Kina

BMW höjer priserna med fyra och sju procent i Kina på SUV-modeller.
BMW höjer priserna med fyra och sju procent i Kina på SUV-modeller. Foto: Jacques Wallner

Tyska bilmärket BMW höjer priserna på USA-tillverkade bilar i Kina, rapporterar Financial Times. Höjningen gäller först och främst SUV-modellerna X5 och X6 som kommer att kosta fyra respektive sju procent mer.

Prishöjningen sker efter det att Kina höjt biltullar från 15 till 40 procent i protest mot USA:s importtullar på kinesiska varor.

Värdemässigt är BMW USA:s största exportör av bilar till Kina tack vare anläggningen i South Carolina som är biltillverkarens största. Här producerades i fjol över 70 procent av bilarna för exportmarknaden.

BMW blir först ut av de stora biltillverkarna att höja priserna på USA-tillverkade bilar i Kina. Den enda andra tillverkaren som höjt priserna är elbilstillverkaren Tesla.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.