Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 23:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/motor/fa-kvinnliga-forare-bakom-taxiratten/

MOTOR

Få kvinnliga förare bakom taxiratten

Rosemarie Månbris började köra taxi 1980. Hon är Taxi Stockholms enda kvinnliga varumärkesambassadör och håller koll på att bilarna ser ut som de ska, att förarna klär sig rätt och framför allt att chaufförerna kör på ett föredomligt vis i trafiken.
Rosemarie Månbris började köra taxi 1980. Hon är Taxi Stockholms enda kvinnliga varumärkesambassadör och håller koll på att bilarna ser ut som de ska, att förarna klär sig rätt och framför allt att chaufförerna kör på ett föredomligt vis i trafiken. Foto: Jacques Wallner

– Könsrollerna ligger fast.

Taxiföraren Rosemarie Månbris tittar upp över lunchbordet, för att se om jag förstår.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.