Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Motor

”Jag vet vad bilen kostar varje månad – det känns tryggt”

Alternativet att köpa bil känns mer osäkert i dag, därför väljer jag att privatleasa, säger Sofia Nordenving.
Alternativet att köpa bil känns mer osäkert i dag, därför väljer jag att privatleasa, säger Sofia Nordenving. Foto: Privat

När Sofia Nordenving skulle skaffa ny bil föll valet på en Nissan Qashqai – via privatleasing.

– Det känns tryggt. Jag vet vad bilen kostar varje månad. Service och vinterdäck ingår, säger hon.

I våras var det dags att skaffa en ny bil. En trygg och säker bil skulle det vara eftersom tillökning väntade i familjen.

– Jag har ingen tidigare erfarenhet av privatleasing, förutom en kortare tids hyra av en elbil för några år sedan. Det var krångligt med elbil då, i dag är det säkert bättre.

– Det är mest jag som ska använda bilen. När jag listade mina krav och vad bilen får kosta fastnade jag för Nissan Qashqai. Jag har dessutom sett just den modellen i flera sammanhang och fastnat för den.

Har månadskostnaderna hittills stämt med vad ni kom överens om eller är det något som avvikit?

– Nej, allt stämmer. 

Har du fast eller rörlig avift?

– Fast månadsavgift på 2.995 kronor och i det ingår service och vinterdäck.

Är det några särskilda råd du vill ge till den som ska privatleasa för första gången?

– Det känns extra bra att ha en god relation till sin återförsäljare om det skulle vara någonting. Man tecknar ju sig för en längre tid, så det tycker jag är viktigt.

Är du nöjd med bilvalet?

– Ja, man sitter lite högre än i en vanlig bil, den har lagom med utrymme, barnvagnen får plats och den känns trygg och säker att köra. Jag är jättenöjd.

Funderade du någon gång på att köpa bilen istället?

– Alternativet att köpa bil känns mer osäkert i dag när tekniken utvecklas så snabbt. Vem vet hur mycket bilen är värd om tre år? Det behöver jag inte tänka på när jag leasar, säger Sofia Nordenvig.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.