Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/motor/japansk-bastsaljar-pickup-omstopt-i-franska-former/

Motor

Japansk bästsäljar-pickup omstöpt i franska former

Bild 1 av 5 Renault Alaskan är en transportbil, men också ett livsstilsfordon för den som exempelvis vill komma iväg långt bort. Här fångad vid sjön Storuman i södra Lappland.
Foto: Kalle Holmberg
Bild 2 av 5 Lång fjädringsväg skvallrar om terrängkompetens i den högre skolan.
Foto: Kalle Holmberg
Bild 3 av 5 Renault har arbetat idogt med att få till sitt eget formspråk för nya pickupen Alaskan. Och lyckats väl med det yttre, krönt med det välkända emblemet längst fram på grillen.
Foto: Kalle Holmberg
Bild 4 av 5 Inne i kupén känns mycket igen från Nissan Navara, samtidigt en instrumentering som är lättöverskådlig och förarvänlig.
Foto: Kalle Holmberg
Bild 5 av 5 Renault Alaskan intill en Nissan Navara, den japanska ”pickis” som både Mercedes och Renault utgått ifrån i sina satsningar på pickupmarknaden.
Foto: Kalle Holmberg

Det finns numer en rad pickuper att välja mellan, då de japanska märkena i den så populära klassen har fått allt mer konkurrens. Renault med sin Alaskan är bara ett exempel – som i själva verket i hög grad är japansk, en Nissan Navara i fransk dräkt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in