Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 23:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/motor/kineser-gav-nytt-liv-at-klassiskt-bilmarke/

MOTOR

Kineser gav nytt liv åt klassiskt bilmärke

Bild 1 av 2 Konkursade bilmärket Borgward får nytt liv. Här konceptvagnen Isabella, som med sitt namn anknyter till klassiska Borgward-modellen från 50-talet.
Foto: Lasse Swärd
Bild 2 av 2 En Borgward Isabella, årsmodell 1959. Isabellan var inte ovanlig som familjebil i Sverige, ett alternativ för de som annars lutade åt att införskaffa en Volvo Amazon. Borgward tillverkades i västtyska staden Bremen och den svenska återförsäljaren ska i marknadsföringen ha använt sig av sloganen ”Bilar byggda i Bremen”.
Foto: Lothar Spurzem / Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0 DE)

FRANKFURT. Det klassiska tyska bilmärket Borgward, som gick i konkurs 1962, har fått nytt liv med kinesiska ägare. I slutet av året återkommer märket till Europa. De första bilarna av modellen BX7 levereras till Tyskland.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.