Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Motor

Många bilmärken ratade mässan i Paris

Det stora samtalsämnet på höstens främsta bilsalong var så klart om denna och andra bilsalonger spelat ut sin roll eftersom så många bilföretag stannade hemma. Men BMW var där och glänste.

Ny 3-serie, ny X5:a, ny M5:a och flera andra bilnyheter visar att den bayerska bilfabrikanten ligger i framkant. Den nya större 3-seriesedanen med en skarpare profil än föregångaren och en rejält förändrad interiör erbjuds inledningsvis med fyrcylindriga två liter stora turbomatade motorer.

Ingen bilsalong nu för tiden utan suvar... De regerar bilmarknaden. Audi SQ2 är en liten, drygt fyra meter, prestandabil med 300 hästkrafter, fyrhjulsdrift och en kapacitet att klara 0 till 100 km/tim på under fem sekunder.

Suven Audi SQ2 är en drygt fyra meter lång prestandabil med 300 hästkrafter och fyrhjulsdrift.
Suven Audi SQ2 är en drygt fyra meter lång prestandabil med 300 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Foto: Audi

Mercedes-Benz rullade ut nya GLE-suven med ett avancerat fjädring/stötdämpningssystem som till och mer lär överglänsa det som finns i flaggskeppet S-klass. Lägg därtill att det kommer erbjudas en laddhybridversion som ska kunna komma åtta mil på eldrift.

Nya BMW X5, fjärde generationen, är större på alla ledder än föregångaren. Sjusitsig kan den också göras och då ska det bli rymligare på platserna längst bak, enligt BMW.

Litet i skymundan av alla BMW:s nyheter hamnade nya sportbilen Z4. Kanske för att den redan debuterat i USA?
Litet i skymundan av alla BMW:s nyheter hamnade nya sportbilen Z4. Kanske för att den redan debuterat i USA? Foto: Eric Piermont/AFP/TT

För dem som vill ha en liten naggande terränggod suv utan att det kostar en förmögenhet så gjorde Suzuki Jimny Europadebut. Den tuffa exteriören visar att kantigt kan vara snyggt! En 1,5-liters bensinmotor ser till att den rör på sig också.

Nya Mercedes-Benz B-klass vilar på samma tekniska grund som den mindre A-klass, även om axelavståndet är något längre, och interiören är också snarlik.

PSA-koncernens finbilsmärke: DS visade upp sin nya 3 Crossback som framöver, under 2019, också ska gå att få som elbil. Bara drygt fyra meter lång är den väl anpassad till ett liv i stadsmiljö.

Ingen bilsalong äger rum utan att konceptbilar visas upp. Peugeot E-legend ska visa hur en självkörande elbil kan se ut i framtiden – men har formgivningsmässigt lånat friskt från 504 coupé. Fyrhjulsdrift och plats för fyra ingår också i konceptet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.