Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-12 23:35 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/motor/susanna-sundstrom-jag-har-alltid-dromt-om-att-ta-korkort/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Motor

Jag har alltid drömt om att ta körkort

Jag har alltid drömt om att ta körkort. Hösten år 2015 blev det verklighet, och även om jag aldrig tänkt att jag själv ska äga en bil så har mitt bilintresse ökat i samma takt som en Rolls Royce går från noll till hundra.

Jag har lärt mig mycket under mina tre första år som bilförare. Exempelvis att det är jättekul att köra bil och inte alls skräckinjagande, att det finns bra vägkrogar och att Sverige är oerhört vackert bakom ratten.

Det är inte lätt att vara ny i något fält och jag har känt mig nedslagen av min okunskap. Jag har argumenterat för att jag aldrig någonsin ska köpa bil med det faktum att det är farligt, miljöovänligt och dyrt att åka bil. Sanningen är att det är ren och skär rädsla som legat bakom mina floskler.

Jag vågar knappt tanka
själv av rädsla för att paja hela motorn med fel drivmedel.
Jag drar mig för att köra gamla bilar sänkt av vissheten om att jag kommer krocka.
Jag kan inte identifiera mig som Volvo-ägare för jag har ju varken villa eller vovve.

Tacka vet jag människor som vet bättre och kan förinta mina förutfattade meningar. Nyligen fick jag köra runt vår bilexpert i en helt tyst hybridbil och ställa alla de där frågorna jag så desperat försökt dölja att jag har.

Vilka bra svar jag fick, nu vet jag att jag inte behöver vara rädd för varken Bonus Malus eller diesel. Kanske kommer jag kunna köpa sommarhus ändå och ta mig dit med en förhoppningsvis egen bil i framtiden.

Känner du dig lika vilsen som jag i bilköpsdjungeln kan du sno alla tips jag fått från Lasse Swärd. 

I dag känns min chimär om att cruisa fram på vägarna, testa bilar och verka för ett mer miljövänligt bilåkande inte lika långt borta.

Exklusivt för er kan jag avslöja något jag aldrig trodde om mig själv: Även om ett bilköp kanske ligger närmre i tiden så är min nya dröm att bli motorreporter.

Läs också: Fyndläge – här är begagnade bilarna som sjunkit mest i pris 

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.