Tesla vill bygga fabrik i Tyskland och Nederländerna. - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Motor

Tesla vill bygga fabrik i Europa

Biltillverkaren Tesla vill bygga fabrik i Europa.
Biltillverkaren Tesla vill bygga fabrik i Europa. Foto: Stefan Mattsson/IBL

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla har inlett samtal med Tyskland och Nederländerna kring ett möjligt fabriksbygge. Fabriken ska bli en så kallad gigafactory som integrerar tillverkningen av batterier och bilar under samma tak, skriver Wall Street Journal.

I början av juli kom beskedet att Tesla ska öppna en fabrik i Kina med kapacitet att bygga 500 000 bilar om året. Enligt tidningen ska den planerade fabriken i Europa ha samma kapacitet.

I dag tillverkas merparten av Teslas bilar i Fremont i Kalifornien medan batterierna görs i en separat fabrik utanför Reno i Nevada.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.