Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 03:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/motor/toyota-chef-tror-pa-lagre-priser-for-elbilar/

MOTOR

Toyota-chef tror på lägre priser för elbilar

Toyota förutspår att 50 procent av deras tillverkning ska vara elektrifierad redan 2025. Tidigare var prognosen 2030. ”Elektrifiering sker snabbare globalt än vad vi förutsåg och nu anpassar vi oss till det”, säger Matthew Harrison, vice vd på Toyota Europa.
Foto: Mikael Stjerna

Toyota är världens näst största biltillverkare, och den tillverkare som har absolut störst erfarenhet av elhybrider. Men varför är Toyota så sent ute med laddbara elbilar? Dagens Nyheter ställer frågan till Matthew Harrison, vice vd för Toyota Europa.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.