Trumps tullar grumlar Toyotas rapportglädje - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Motor

Trump grumlar Toyotas rapportglädje

Toyota Yaris. Arkivbild.
Toyota Yaris. Arkivbild. Foto: Lasse Swärd

Japanska biltillverkaren Toyota levererade ett rekordstarkt resultat för perioden april–juni i år. Vinsten landade på 657,3 miljarder yen, motsvarande cirka 52 miljarder kronor, vilket är 7,2 procent högre än samma period i fjol och det högsta någonsin för motsvarande period.

Omsättningen var 7,4 biljoner yen, en ökning med 4,5 procent.

På grund av den globala handelskonflikten står företaget fast vid sin tidigare prognos om att nettovinsten ska falla med 15 procent för räkenskapsåret. Hotet om amerikanska handelstullar utgör ett orosmoment för japanska biltillverkare, enligt analytiker.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.