Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 18:48 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/motor/volvo-samst-i-kvalitetsrankning/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Motor

Volvo sämst i kvalitetsrankning

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Alan Diaz/AP

Volvo Cars hamnar på en bottenplacering i en välrenommerad undersökning gjord av amerikanska Consumer Report som mäter nya bilars pålitlighet, skriver Svenska Dagbladet.

Volvo kommer på plats 29 av 29. I topp syns japanska Lexus, följt av Toyota och trean Mazda.

Data i undersökningen kommer från 500.000 bilar de senaste 12 månaderna. Volvo har tappat sex placeringar sedan förra året och en förklaring som anges är elektronikproblem med bilarnas tekniska system för att spela upp musik, svara på telefonsamtal och reglera värme eller kyla. Pekskärmen fryser eller svartnar helt.

Ägare till den stora suven XC90, och modellerna XC60 och S90 har fört fram problem som just att skärmen lägger ner, missljud från inredningen och att motorn hackat.

Läs mer: Jacques Wallner: Spänningar i världshandeln skrämmer Volvo 

Läs mer: Kraftigt vinstfall för Volvo Cars 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.