Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 16:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/narodlat-trend-pa-tallriken/

EKONOMI

Närodlat trend på tallriken

Mat till grisarna kommer från den lokala matbutiken. Det som inte har sålts eller som har gått ut får grisarna.
Foto: Lars Lindqvist

Svenskarna vill ha närodlad mat, och nu tänker lantbruken nytt. Gårdsbutikerna blir fler och fler och jordbruken som satsar på egen förädling har ökat med 50 procent på bara några år, visar nya siffror.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.