Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 02:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/narodlat-trend-pa-tallriken/

Ekonomi

Närodlat trend på tallriken

Mat till grisarna kommer från den lokala matbutiken. Det som inte har sålts eller som har gått ut får grisarna.
Mat till grisarna kommer från den lokala matbutiken. Det som inte har sålts eller som har gått ut får grisarna. Foto: Lars Lindqvist

Svenskarna vill ha närodlad mat, och nu tänker lantbruken nytt. Gårdsbutikerna blir fler och fler och jordbruken som satsar på egen förädling har ökat med 50 procent på bara några år, visar nya siffror.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in