Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Nästan en miljon har lämnat Spanien

Mellan januari 2011 och oktober 2012 har 927.890 personer emigrerat från Spanien, enligt uppskattningar från landets nationella statistikbyrå INE, skriver den spanska dagstidningen El Pais.

Den massiva utvandringen i kombination med den avtagande invandringen har gjort att Spaniens befolkning minskat i den ekonomiska krisens spår. 2011 var första gången på tio år som fler utvandrade än invandrade, och 2012 är det första året som befolkningen minskar i samtliga spanska regioner, skriver El Pais.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.