Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Nedåt för Apple efter nya lanseringen

De nya modellerna iPhone 8, iPhone X och iPhone 8S.
De nya modellerna iPhone 8, iPhone X och iPhone 8S. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Elektronikbolaget Apples aktievärde sjunker med 1,19 procent på börsen i New York dagen efter att företaget lanserat sin nya mobiltelefon Iphone X. 

Efter en halvtimmes handel på börsen var aktiekursen 158,94 amerikanska dollar. Signaler på att aktien skulle backa kom redan i förhandeln där kursen var satt till ned 0,5 procent.

Läs mer: Linus Larsson: Två saker sticker ut i Iphone X

Enligt analytiker kan en anledning vara att den nya smarta telefonen Iphone X inte kommer att börja säljas förrän i november, vilket är senare än vad många beräknat. I vanliga fall brukar Apples produkter som presenteras i september komma ut i handeln senare samma månad.

Läs mer: Här är Apples nya Iphone X

Analytiker har under lång tid varit oroliga för hur Apple ska säkra tillväxten då försäljningen av datorer och surfplattor minskat och konkurrenterna tagit andelar på det stora amerikanska bolagets marknader.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.