Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Nevs uppges bygga ny fabrik i Kina

02:09. Elbilstillsverkaren Nevs har skrivit ett investeringsavtal med det kinesiska företaget GSR Capital, som satsar cirka fyra miljarder kronor i Nevs. Kontraktet skrevs på vid en presskonferens i Trollhättan där statsminister Stefan Löfven närvarade.

Elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan har tecknat ett investeringsavtal med kinesiska GSR Capital, som på sikt blir delägare i Nevs. Det kinesiska företaget planerar också att starta batteritillverkning på Nevs fabriksområde.

Avtalet presenterades på en presskonferens vid lunchtid, där bland andra statsminister Stefan Löfven medverkade.

GSR satsar cirka fyra miljarder kronor i Nevs. Investeringen görs i form av ett konvertibelt lån, som kommer att omvandlas till aktier i Nevs, enligt ett pressmeddelande. Samarbetet har diskuterats under en längre tid.

Ni hittade rätt ställe för att investera, säger Löfven till det kinesiska företagets representanter vid presskonferensen.

Fabriken som GSR planerar att starta på Nevs område i Trollhättan ska sätta samman batterier för elbilar.

Nevs köpte för några år sedan huvuddelen av konkursboet efter Saab Automobile. I oktober presenterade man ett stort samförståndsavtal med kinesiska Didi, som har en verksamhet liknande taxitjänsten Uber.

Nevs håller på att färdigställa en fabrik för elbilar i kinesiska Tianjin, och enligt uppgifter till SR Ekot planeras nu även en fabrik i Shanghai.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.