Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 01:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nina-axman-ar-framtidens-kvinnliga-ledare/

JOBB & KARRIÄR

Nina Åxman är ”Framtidens kvinnliga ledare”

Bild 1 av 2 Det blev en utmanande första tid på jobbet för Nina Åxman. Sandvik Rock tools fick tillfälligt stänga fabriken i Kina, sedan i Indien. Ett decentraliserat ledarskap har varit en framgångsfaktor, tror Åxman, som nu utsetts till Framtidens kvinnliga ledare. ”I kristider tror jag att det är helt nödvändigt för att lyckas. Att kunna lita på sitt team och stötta utifrån det som händer lokalt, säger hon.
Foto: Karina Ljungdahl
Bild 2 av 2 Att leda på distans skapar nya utmaningar när de spontana samtalen i korridorerna uteblir. Nina Åxman passar på att fråga om livet i övrigt när hon ringer jobbsamtal, och ser till att krydda med beröm. ”Jag tror att det är extra viktigt just nu”, säger hon.
Foto: Karina Ljungdahl

I januari tog hon över ansvaret för Sandvik Rock tools globala försörjningskedja. Två månader senare var krisen ett faktum. Men Nina Åxman styr med tillit och trygghet. Nu har hon blivit ”Framtidens kvinnliga ledare”, utsedd av organisationen Ledarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.