Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 14:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nina-axman-ar-framtidens-kvinnliga-ledare/

JOBB & KARRIÄR

Nina Åxman är ”Framtidens kvinnliga ledare”

Bild 1 av 2 Det blev en utmanande första tid på jobbet för Nina Åxman. Sandvik Rock tools fick tillfälligt stänga fabriken i Kina, sedan i Indien. Ett decentraliserat ledarskap har varit en framgångsfaktor, tror Åxman, som nu utsetts till Framtidens kvinnliga ledare. ”I kristider tror jag att det är helt nödvändigt för att lyckas. Att kunna lita på sitt team och stötta utifrån det som händer lokalt, säger hon.
Foto: Karina Ljungdahl
Bild 2 av 2 Att leda på distans skapar nya utmaningar när de spontana samtalen i korridorerna uteblir. Nina Åxman passar på att fråga om livet i övrigt när hon ringer jobbsamtal, och ser till att krydda med beröm. ”Jag tror att det är extra viktigt just nu”, säger hon.
Foto: Karina Ljungdahl

I januari tog hon över ansvaret för Sandvik Rock tools globala försörjningskedja. Två månader senare var krisen ett faktum. Men Nina Åxman styr med tillit och trygghet. Nu har hon blivit ”Framtidens kvinnliga ledare”, utsedd av organisationen Ledarna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in