Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Nintendo ökar produktionen på nya Switch

Nintendos nya konsol Switch lanserades den 3 mars i år. Här köar kunder i Japan för att få köpa den.
Nintendos nya konsol Switch lanserades den 3 mars i år. Här köar kunder i Japan för att få köpa den. Foto: Koji Sasahara/AP

Nintendo planerar att tillverka minst 16 miljoner exemplar av sin nya spelkonsol Switch under det verksamhetsår som inleds i april, vilket är en fördubbling av bolagets ursprungliga planer.

Det skriver flera nätmedia med hänvisning till en artikel i Wall Street Journal.

Några officiella försäljningsplaner från Nintendos håll rörande nästa verksamhetsår väntas inte förrän den 27 april då det japanska bolaget släpper sin bokslutskommuniké.

Switch lanserades den 3 mars och Nintendo har hittills nöjt sig med att kommunicera målet att sälja 2 miljoner konsoler innan utgången av mars månad. Tidigare i veckan cirkulerade obekräftade uppgifter om att försäljningen nått 1,5 miljoner konsoler.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.