Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-21 09:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nintendo-slapper-miniversion-av-klassiska-nes/

Ekonomi

Nintendo släpper miniversion av klassiska NES

Bild: Nintendo

Japanska speljätten Nintendo återlanserar sin ikoniska 8-bitkonsol NES. I höst kommer en ny version av NES med 30 klassiska spel inbyggda – bland andra Super Mario Brothers och The Legend of Zelda.

Rätta artikel

Det är något av spelfantasternas våta dröm – 30 år efter att Nintendos NES lanserades i Sverige kommer den en ny version av den älskade spelmaskinen.

Den uppdaterade NES-konsolen ser exakt ut som den klassiska spelmaskinen, fast i miniatyr. Bland annat har den medföljande handkontrollen samma rektangulära design som den ikoniska NES-versionen.

Miniatyrversionen av NES kommer med 30 inbyggda spel – bland annat Donkey Kong, Ice Climber och Super Mario Bros 3 – och kan kopplas direkt till moderna, platta tv-skärmar via en HDMI-kontakt.
– Vi ville ge fans av alla åldrar chansen att återuppleva Nintendos första konsol och på så sätt återupptäcka varför de blev förälskade i Nintendo, säger Reggie Fils-Aime, chef för Nintendo i Amerika, i ett pressmeddelande.

Nya NES släpps i Europa den 11 november. I USA har maskinen fått en prislapp på 60 dollar, motsvarande cirka 510 kronor, men Nintendo har ännu inte gått ut med vad den kommer att kosta på våra breddgrader.