Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Nöjd personal ökar vinsten

Personal som har roligt på jobbet och ett lönesystem som upplevs som rimligt av alla är några ingredienser som gjort Microsoft till årets bästa arbetsplats i Sverige.

För tredje året i rad toppar Microsoft den svenska listan över de bästa arbetsplatserna för stora företag. Listan tas fram av konsultföretaget Great Place to Work Institute Sverige och bygger bland annat på hur de anställda ser på sin arbetsplats.

Microsoft Sverige ser medarbetarna som företagets främsta ambassadörer och anser att en god arbetsplats är en konkurrensfördel, enligt konsultföretaget. Microsoft Sveriges intäkter ökade under det senaste året med 13 procent. En tät kommunikation mellan ledning och anställda betyder mycket för de anställdas trivsel.

För andra året i rad tar SAS Institute, ett mjukvaruföretag, hem segern för medelstora företag. I år premieras företaget också för bäst balans mellan arbete och fritid. Arbetstiden är flexibel och inga möten planeras in under kvällstid.

Ståndsmässiga lokaler i ett slott, prydda med latinamerikansk konst, egen kock som lagar hälsosam mat, yoga och boxning bidrar också till trivseln.

Hårt arbete kombinerat med aktiviteter som skapar laganda gav Tenant & Partner segern i kategorin små organisationer.

Positiva nyhetsbrev till personalen från vd Torbjörn Eriksson bidrar till den goda arbetsstämningen på företaget, enligt Great Place to Work Institute.

Topplistorna

Bästa arbetsplatserna för organisationer med fler än 250 medarbetare:

1. Microsoft

2. Accenture

3. Qbranch

4. American Express

5. Handelsbanken

6. Sats

Bästa arbetsplatserna för organisationer med 50—250 medarbetare:

1. SAS Institute

2. Eli Lily

3. Ejendals

4. Springtime

5. Medtronic

6. Jensen education

7. SICK IVP

8. Massive Entertainment

9. DGC One

10. Roche

Bästa arbetsplatserna för små organisationer, 20—50 medarbetare:

1. Tenant & Partner

2. W.L. Gore & Associates Scandinavia

3. Concrete IT

4. Elicit

5. Unimerco

6. Toyota Kreditbank

Källa: Great Place to Work Instiute Sverige (TT)

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.