Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 20:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nordea-brot-mot-egna-regler-for-skatteparadiskonton/

Ekonomi

Nordea bröt mot egna regler för skatteparadiskonton

Nordeas koncernchef Casper von Koskull (till vänster) lyssnar på internutredningens slutsatser. I mitten Björn Riese från advokatfirman Mannheiner Swartling och till höger Johan Ekvall, Nordea.
Nordeas koncernchef Casper von Koskull (till vänster) lyssnar på internutredningens slutsatser. I mitten Björn Riese från advokatfirman Mannheiner Swartling och till höger Johan Ekvall, Nordea. Foto: Mats J Larsson

Styrelsen och ledningen för Nordeas dotterbolag i Luxemburg har brustit i sin hantering av verksamheter med kopplingar till så kallade skatteparadis. Det visar storbankens interna utredning om de så kallade Panamadokumenten som presenterades på onsdagen. ”Det är inte acceptabelt”, säger Nordeas koncernchef Casper von Koskull som nu byter ut styrelsen. Men några lagar har banken inte brutit mot, enligt utredningen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in