Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Norska chefer älskar svenskar

70.000 svenskar jobbar i Norge och deras chefer är överförtjusta. Svenskarna har högre arbetsmoral än norrmännen heter det i en undersökning som bemanningsföretaget Proffice har gjort i Norge.

Så svarar i alla fall 73 procent av cheferna och de klagar över att norska ungdomar inte vill ha jobb där man blir smutsig om händerna. 1.374 chefer svarade på enkäten. Förr var det mest folk i hantverksyrken som prövade lyckan i Norge, men nu kommer även akademikerna, enligt den privata arbetsförmedlingen sverige-norge.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.